הבועה

עיתון בית הספר הדמוקרטי ברנדיס, חדרה

מתכון לקוסקוס מאת אורה

kuskus1-449x289.jpg
מתכון לקוסקוס מאת אורה
לפני הרבה שנים, כשרק התחתנתי עם רפי ונעם שלנו הייתה תינוקת, שנינו היינו די עניים וגרנו במחסן של משפחת דבוש. רחל ויהודה, שאימצו אותנו אל חיקם, והפכו אותנו לחלק מהמשפחה הגדולה שלהם.
אצל רחל במטבח בכל יום שישי בצהריים התקיים מצעד הקוסקוס. השכנים היו מגיעים עם צלחות (עמוקות) כדי לקבל את מנת הקוסקוס עם התוספות השונות. כבר בשבוע הראשון הצטרפנו בחדווה אל הצועדים במצעד.
אחרי כמה שבועות ביקשתי מרחל שתלמד אותי להכין קוסקוס. רחל התרגשה עד דמעות, והודתה בפניי בבושה, שאני הראשונה שביקשה ממנה את המתכון. כל השאר סירבו בתוקף ללמוד בטענה שזה מסובך.
אז זהו שלא.
ארוך – כן.
מלכלך – כן.
מסובך – לא.
צריך סיר לקוסקוס, שהוא סיר למרק עם עוד סיר מחורר מעליו.
מסננת לקוסקוס, שנראית כמו נפת קמח עם חורים גדולים.
קילו סולת
שמן (לא זית)
מים
מלח
מרתיחים הרבה מים בסיר. את הסולת שופכים לקערה גדולה מאוד ומוסיפים מלח (כף – כף וחצי) וחצי כוס שמן. מערבבים ושופכים באיטיות כוס (200 מ"ל) מי ברז (לא להפסיק לערבב כי המים צריכים להיספג בסולת).  מעבירים למסננת ומסננים בעזרת כף היד. מעבירים לסיר העליון לבישול של שעה. הקוסקוס מתבשל בעזרת אדי המים.
פטנט – אם יוצאים אדים מהרווח בין הסירים, אפשר לסתום את הרווח עם נייר כסף או עם עטיפת הנייר של הסולת.
אחרי שעה מעבירים לקערה. זהירות – חם מאוד. מפוררים עם כף ושופכים 2 כוסות מי ברז ועוד קצת שמן באיטיות ותוך כדי ערבוב, ושוב מסננים, ושוב מחזירים לסיר. לבשל חצי שעה.
מכבים את האש, מעבירים לקערה, שופכים עוד כוס מים ומסננים.
הקוסקוס מוכן. הכי טעים שבעולם. הכי פשוט שבעולם.
אנחנו שהתבגרנו, בנוסף לנעם נולדו לנו עמר ורועי ועברנו לחדרה. רחל דבוש, אשפית המטבח הטריפוליטאי ורחבת הלב, הלכה לעולמה. בכל פעם שאני מבשלת קוסקוס, אני נזכרת בה, מברכת אותה ומחייכת, ממלאת צלחת ולוקחת לשכנים. כי מסורת היא מסורת.
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

מידע

ערך זה פורסם ב-8 במרץ 2017 על ידי ב-כללי, מתכונים.
%d בלוגרים אהבו את זה: